nuffnang ad

Thursday, 15 November 2012

Jalan-jalan ke Pasar Payang


Assalamualaikum.

Alahai tajukkkk. Taktau nak letak tajuk ape sbenarnya.Eheh. Takde la jalan2 sangat pon sbenarnya sebab just teman mak pergi Pasar Payang je pon. Azie ni jenis yang tak suke keluar umah. Kawan ngan katak je kat umah tu,duduk sekali bawah tempurung. *ok,aku melalut* .Tapi taktau lah angin bayu laut ke bayu darat yang masuk dalam badan azie aritu,tetibe rase nak join mak and adik pergi Pasar Payang. Mak nak pergi  beli bunga 7 jenis tu sebab ada customer nak buat package bakal pengantin. *mak azie ade buka spa kecil2 kat umah. J*

Hari tu ,kitorang pergi naik bot penambang sebab sekarang musim cuti,jadi ramai la pelancong mai nananana…teganu kiteee~ memang sesak r,nak parking pon susah,so solutionnya,naik bot. Azie walopon duduk kat teganu ni 18 taun,tapi ni baru second time naik bot.huhu. sadis betul. Tambang bot ni murah gilosss tau. Mak+azie+adik umo 10 taun = RM 2.50 je. Murah tak murah?  

bot nelayan,bot,nelayan,pantai,sungai
eh eh eh. azie tak naik bot ni okay.mau karam nanti bot ni kalau ramai2 naik. ni  bot nelayan.


bot ,amoi cantik,
haa. azie naik bot yang wane kuning tu lah.sori amoi. u jadi model tambahan i.nanti wa kasi angpau sama lu,ok?


kedai makan,pasar payang,jeti
pemandangan dari bot 


Turun je dari bot,terus nampak Pasar Payang. Takyah sibuk2 nak cari parking.silap parking,nanti dapat pulak surat cinta dari abang polis ensem.haritu pon,ramai kot abang2 n pakcik2 polis ronda2 sambil tunggu orang yang buat salah. Nak bagi surat cinta lettew~

Kat Pasar Payang tu,ramai gilosss orang. Kebanyakannye,bukan orang teganu la. Pelancong luar. Dalam sesak2 nak keluar dari Pasar Payang tu,tetibe ternampak kuih fevret azie. Kuih bepang. Kuih tradisional teganu.Haaaa. Kenal tak kuih bepang? Rasa dia sedap! Tapi agak manis untuk orang yang tak suke manis. Ni haaaa :-

bepang, kuih tradisional melayu
maafkan patik.jari patik terselit disitu. tumpang glamer,katanye.

 Lepas pergi Pasar Payang beli bunga tu,kitorang pergi kedai kain pulak. Name ape ntah kedai tu. Kedai Maideen kalau tak silap. Pegi nak beli kain belacu, tapi tetibe bile ternampak kain hitam,azie terus mintak kat mak beli kain hitam tu nak buat jubah. Hihi. Nak pergi kelas . senang,kalau bangun lambat,tak payah nak gosok2 bagai kan? Sarung je .*niat tak baik,mohon jangan amal*


Azie memang sengaja beli plain hitam sebab cadangnya nak buat jubah simple je. Kat depan jubah,nak letak lace wane hijau. Tengok lah macam mane nanti . lepas mak azie siap jahit,azie upload~

ok,tu jelah cerita untuk harini. k,bye~

9 comments:

  1. pergi pasar payang ye...
    tak pernah naik bot...
    kalau cuti, memang sesak nak parking...

    ReplyDelete
  2. yup~ azie pon jarang naik bot. tp aritu deepavali kan. memang sesak gilosss so,bek naik bot. :)

    ReplyDelete
  3. Hai , jom join GA Qis ! http://balqisharyani.blogspot.com/ Hadiah dress dan hadiah untuk top refferal menanti kamu :)

    ReplyDelete
  4. ary 2 penah naik bot ni ke seberang pasar sorang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik sorang2 nak gi mane ? kalu azie,memang x brani nok naik sorang2. huhu

      Delete
  5. x pernah sampai lagi....arghhh...sedihnya akak....pi umah azie boleh? boleh azie bawak jenjalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah boleh kak,kalau azie ade kat teganu. :)

      Delete
  6. Hai saya dtg follow balik, slm kenal

    ReplyDelete

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^