nuffnang ad

Saturday, 29 December 2012

Improvement?

Assalamualaikum.

bosan tak tahu nak cite pasal apa,so this entry is just a short one. :)

azie ni memang suka buat doodle. bile tengok doodle-doodle kat blog2 orang (mostly blog gegirl) , tetiba rasa teringin nak buat sendiri. sebab tu la, gigih godek2 pakcik google sebab nak cari tutorial buat doodle. tapi kebanyakan tutorial yang azie jumpa,azie tak berapa nak paham,sebab tak pandai guna photoshop, so hasil doodle pertama yang azie dapat...

doodle ni azie ada letak kat entry My first doodle ! :D  rasa nak gelak guling2 atas lantai sambil tekan perut, pastu nyorok bawah katil. serius rasa kelakar giler doodle ni. hihi. tangan apa cenggitu tu? tudung pulak, bulatttt je. maklum,saya budak baru belajar,kalau salah,tolong lempang  ajarkan. eh,macam lain la plak bunyinya. dah lupa dah peribahasa ni. huhu.

dan ni, doodle terbaru azie..

ok la sikit kan. tangan takde la kelakar macam yang first tu. -,-

eh eh eh. tudung dah tak bulat dah. yeay! 

 p/s: siapa2 yang tahu kat mana nak belajar buat doodle atau ada tutorial,sila lah bagitau azie ye~ *wink wink*

16 comments:

  1. pandailah awak buat boleh ajarkan saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajar? tu susah sket sebab azie pon baru belajar and tak reti nak buat tutorial. huhu.
      apa kata kak hasniza usha2 blog ni. azie pon tengok tutorial2 ni jugak. :)

      1)http://www.fizgraphic.com/2011/09/tutorial-photoshop-melukis-doodle.html
      2)http://semanisepal90.blogspot.com/p/tutorial-doodle.html
      3)http://wanhazel.blogspot.com/2011/06/tutorial-doodle-dan-mewarna-doodleadobe.html

      Delete
  2. yang first tue comel gila mata dia.. :)
    nice.. keep it up!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mata tu? hahaha~ buat mata tu lagi lama dari buat badan. sebab tu skang wat mata bulat je. hihi

      Delete
  3. pandainya! kak intan try buat satu hari tu..keras tangan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan azie time mula2 buat aritu. takpe,lepas ni sama2 kita lembut2 kan tangan buat doodle~ :D

      Delete
  4. mula2 .. lama2 hebat la tu ..hehhe :D

    keep doodling :D

    ReplyDelete
  5. nice doodle..jom la singgah blog saya..blog kartun..simple jer la..xscntik awak pnya doodle..hehehe..keep it up! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok,nanti azie singgah ek. lagi pon,azie memang suka terjah blog yang ada kartun2 ni. :D

      Delete
  6. npe rmai yng reti buat doodle nieh..ok..im left behind xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh eh. mana ade ketinggalan lagi najmi oiii. moh ler kite berjemaah godek pakcik google cari tutorial buat doodle! :D

      Delete

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^