nuffnang ad

Thursday, 6 December 2012

Tolong bagi cadangan, boleh?

Assalamualaikum.

Nampak tak tajuk? tolong,boleh? sem 2 ni untuk BEL,kitorang kena buat term paper. Ala2 research tu. Masalahnya, azie tak tahu nak buat tajuk apa. :(

Tadi ada discuss, pastu cadang nak buat pasal food. grup azie ada 3 orang, dalam list masing2 ada food. hahhaahah. Nampak sangat memang suka makan. Terbukti. Time discuss untuk term paper tu,sempat lagi bincang nak makan apa lepas kelas. heee~

Malangnya, kumpulan lain dah pilih makanan. 2 group pula tu, jadi takkan la kitorang nak buat benda yang sama juga,kan? then,kitorang tukar nak buat marriage and narrowed topic dia, young marriage. Malang sekali lagi, Madam Turis cakap that topic is too common. Ah sudah! acano ni??

stress!


Madam Turis cakap, untuk pilih tajuk, kita kena tanya soalan2 macam:

is it academic?
boleh buat bahan akademik tak? means bukan benda yang main2 la.

too common?
Adakah benda tu terlalu biasa? Tak payah baca research yang kita buat tu pun,orang ramai dah tahu dah secara jelas tentang perkara yang kita bincangkan tu. -,-

too current?
Benda tu baru lagi ke? Baru rumour2 je,tak konpem lagi, jadi resources agak terhad and belum tentu boleh dipercayai, jadi nak buat reserach pun susah.

haa, susah kan? tak tau nak pilih tajuk apa dah. TOLONG!! tolong,tolong,tolong bagi cadangan.
besar pahala tolong orang dalam kesusahan ni. :) hihi

4 comments:

  1. hehe dulu sem 2 utk bel din buat survey pasal kawin muda hehe :D

    ReplyDelete
  2. haihh , besar betul masalah nih , hehe ., xdapat den nak tolong nye , hehe ,

    ReplyDelete
  3. @D i n ha! tu lah, azie nak buat kawen muda la,tapi madam cakap dah common. kena cari topik lain pulak. aduyaiii~

    ReplyDelete
  4. @shafiq besar,kan? hahaha. konon besar kalah masalah negara.

    ReplyDelete

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^