nuffnang ad

Monday, 10 December 2012

[Tutorial] Selesaikan masalah font PS

Assalamualaikum.

ok,tajuk agak.....errrr. azie pon tak tau nak letak tajuk ape. kalau ada cadangan,gitau ye.
sebenarnya, start dari 3 ari lepas,photoshop buat hal. Ntah kenapa tetiba tulisan mak aihhh besar gedabak! walaupon buat saiz 6 pt je, tapi dah macam 60 pt besarnya. Siyes besar wa cakap lu.

Pastu godek2 pakcik google dapat la penyelesaiannya. Senang je. Senang sangat2. Kalau sibuk,boleh mintak tolong adik umur 4 taun yang hingus meleleh tu buatkan. :)

Cara-cara nya:

1) Quit Photoshop.
2) Lepas tu bukak balik PS tu.
3) Then cepat2 tanpa buang masa, terus tekan alt + ctrl + shift serentak. Tekan sampai keluar kotak 'change your settings' . something like that la. 
4)Tekan ok dan taraaaaa! font kembali normal. 

lepas ni,dah boleh gune PS dengan riang gumbira~ hihi

2 comments:

  1. wahhh berguna ni hehe nanti lau jadi problem cmtu leh rujuk kt sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. azie post ni pon sebab tu la. mane tau jadi pula masalah camni,senang,boley tengok kat blog. hihi

      Delete

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^