nuffnang ad

Tuesday, 22 January 2013

11 weeks more.

Assalamualaikum.

Tak sangka,dah lama azie study kat UiTM Palam ni. Azie masuk sini start 2 Jun 2012. Dan In shaa Allah akan habis 12 April nanti. Ya Allah. Rasa kejap sangat.

Dulu2, lepas dapat result UPU, azie agak kecewa sikit sebenarnya. Deep in my heart, i hope i got course math kat UPSI(azie suke math) tapi Allah Maha Besar, azie dapat course Asasi Sains ni. I can see that my dad was so happy that time. Azie macam.... 'ok,dapat sains.tak dapat math. sedih. '

Lepas tu, dengar pulak orang cakap yang puncak alam ni kat kawasan pedalaman sikit. Hoi kau. Lagi lah azie tak hingin nak pergi asasi ni. Pernah jugak azie terpikir nak tolak asasi sains and pilih matrikulasi melaka sebab ada kawan kat sana. Yes. Sebab ada kawan. Tapi bila pikir2 balik, my dad wants me to be a doctor and i should fulfill his request,right? he's my father anyway. :')

And so, azie pergi jugak UiTM Palam ni. And......it's turned out that i love this place so much! ^_^ Kita hanya mampu merancang,tapi Allah yang menentukannya. Sesungguhnya, apa2 yang Allah rancangkan itulah yang terbaik. Mungkin kalau azie degil pilih matrik melaka, azie tak akan jumpa housemates and classmates yang ohsem2 ni. kan?

Pejam celik,pejam celik, tinggal 11 minggu lagi azie akan habis asasi. Kejap je rasa. Rasa macam baru je sampai sini semalam. Macam baru semalam je isi borang daftar. Macam baru semalam je takut2 nak pinjam iron dengan housemate. Macam baru semalam je jumpa classmates baru. Macam2 lagi lah yang barunye.

Me with my classmates and lecturer.


lepas ni, mesti azie akan rindu

makan sama2 ngan housemate kat ruangtamu rumah

study kat bilik serbaguna pelajar bila ada gap

main basket ball versi rugby ngan kawan2

bagi makan ikan kat tasik tu

gaduh2 ngan classmate

karaoke ngan housemate dalam bilik

makan tomyam kat kafe raff

and lastly rindu tangga palam tu.



p/s: Esok azie ada test physics and math. Doakan azie supaya boleh jawab dengan tenang and dapat full marks. Amiin~ :')



4 comments:

  1. Congrates kak Azie ! Akak alia lagi satu semester asasi, bulan 5 sambung degree pulak ! Bestnyaa !! Tak sabar nak masuk U ! Semalam baru keluar result akak alia . Yeahh kak Azie ! Doctor To Be ! Bestnyaa !! Nak tumpang happy sikit boleh? hee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx adik. ^_^ akak alia asasi kat mane? UIA ea? doctor to be.wah wah wah. sukenye pekataan tu~~ in shaa Allah kak azie nak pilih Obstetrics and gynecology . alololo sweetnye alia ni. boleh. nak tumpang happy banyak pon takpe. :')

      Delete
  2. tahniah tahniah... buat yang terbaik yer... koh koh koh... Hadiah sudah diterima ke belom? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadiah? ntah ler. tak tanye pon lagi kat ayah sebab buat alamat rumah,bukan u. btw,thanks ye hencik lanun~ :D

      Delete

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^