nuffnang ad

Tuesday, 26 February 2013

Ice skating at Sunway Pyramide !

Assalamualaikum.

Ok,dah baca tajuk,kan? ice skating! Heyyy. This is my first time ever pergi ice skating. Ye lah,kat terengganu tu mana ade benda ni sume. Kalau nak skate sangat,ambik pelepah pokok kelapa pastu suruh lah sape2 tarik. Hah kau. Tradisional tak skate kitorang? *angkat kening ziana zain*

 Harga ice skating tu boleh tahan la. Tak mahal,tak murah tapi berbaloi sangat2.



Azie pergi sunway tu dengan kelas sebenarnya. Class trip la. Kalau pergi sendiri,memang tak la sebab kan dah dekat final. Oh ya,azie final 27/3 . It's only a month from now babe! >.< please pray for me.

Sebelum pergi tu,dalam kepala dah ada macam2 gaya . Kononya lah,nak lumba lari ngan classmate.Pastu siap gurau2 lagi.

azie: nanti kite kira nak,sape yang paling banyak jatuh?
classmate: hish taknak lah! ada pulak camtu
azie: alaaaaa. jom la. sape jatuh paling banyak,dia menang 

hahahaha! boleh pulak camtu ,kan?

Masa mula2 masuk tu, dah cuak sebenarnya sebab dia punya lantai ais tu licin. Sebab dah ramai orang main kan. Dah selamat masuk gelanggang, kaki pulak tak bagi kerjasama yang padu kat tuan dye ni. Boleh pulak jatuh kat entrance. bapak malu hoiiiii. kalau jatuh kat tengah2 takpe. serius cakap,gelanggang tu licin. Tak boleh nak kawal. Kaki  pon dah macam kaki sotong.

Llepas tu, puan Ainul pon maybe dah tak tahan tengok kitorang yang newbies ni macam hape dah kaki terkangkang-kangkang pastu siap jatuh 3,4 kali, puan Ainul pon suruh la budak laki yang pandai main tu tarik kitorang and ajar macam mana  nak main. Masing2 pakai sarung tangan,so it's okay katanya.

Then, azie pon mula2 segan jugak nak mintak tolong budak laki ajar,sebab dalam kelas, bukannye rapat pon kan. Tapi geram la weh tengok orang lain main,so azie dengan muka selambanya

'Harry Potter(bukan nama sebenar),kau ajar aku sampai aku pandai main.'

acewah! Macam bagi arahan pulak gayanya. Nasib baik la Harry ni baik,dye ajar la cara2 nya. Nak jalan tu,kaki kena bentuk V pastu bengkokkan ke dalam sikit. Bila jalan tu,biar sebelah kaki je yang gerak,sebelah lagi ikut je.pastu tukar pulak kaki. Kalau straight,nanti jatuh. Tapi masalahnya, azie tak boleh nak straight. Bila diri static boleh lah bentuk V,tapi start gerak je,terus kaki jadi straight and then JATUH. so pathetic.Bbaju pon dah basah gila.

Time jatuh tu kan,teringat balik apa yang azie cakap sebelum main tu. And yeah,i'm the winner. Azie jatuh paling banyak. Aampai dah tak terkira berapa banyak. Lutut pon dah lebam and bengkak2. Jalan pon macam mak nenek. Terkangkang- kangkang.Ada sekali tu, azie jatuh,pastu time tu azie pegang tangan Harry so,dia pon jatuh sekali. nasib baik dia jatuh atas kaki azie je. Kalau jatuh atas badan, mau lenyek badan azie. -,-

dah habis cakap,jom tengok gambar pulak. :)


classmates and me
keretapi manusia. pong pong!
harry tengah ajar sheera main


tengok. insiden camni pon ada tau.
lepas jatuh,ambik gambar pulak dah. tempat jatuh lagi dikenang,bla bla bla.
video
video azie jatuh. dah jatuh,jatuh lagi. entah tangan sape2 ntah azie pegang.nak bangun sendiri tak boleh.

4 comments:

  1. hahaha jatuh itu normal...

    *x penah main lg... asek lalu tgk org main jer....

    ReplyDelete
  2. hahahah~ orang lain jatuh pon 4,5 kali je,azie lbih 10 kali.lutut pon lebam2 dah.

    rugi tau tak main~ walaupon sakit tapi best! :D

    ReplyDelete
  3. mcm nangka busuk dh jatuh...hahahahaha
    ~ Ayuni Asari~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nangka busuk pon tak jatuh gitu. >.<
      malu giler orang tengok. haihhhh

      Delete

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^