nuffnang ad

Thursday, 10 October 2013

no tittle

Assalamualaikum.

sekarang pukul 12:46 pagi,hari khamis malam jumaat.malam yang dulu biasanya aku dah buat kuak lentang atas katil tapi skang kena mengadap buku anatomy.

dah bosan stadi,so aku buke blog untuk study. kononnye la study. padahal 3 jam baru 3 helai slide.

bile orang tanye blajar kat mana and aku jawab "medik kat unisza" , everyone was like "woah! hebatnya" dengar je camtu, aku rasa terbeban. diorang expect semua budak medik bijak padahal malam2 stadi macam hape je. orang lain la. aku kadang2 time datang malas bantai maraton drama. tapi time rajin camni la.blajar sampai pagi.

aku tak paham kenapa mostly anggap medic ni hebat and they will look at us like we're aliens. please la weh kitorang pon manusia. makan nasi,tido terkangkang,mandi sambil nyanyi macam korang jugak.so jangan la nak buat diskriminasi.

lepas tu kutuk belakang cakap budak medic ni manja la, anak emas unisza la,kos korang tak setaraf ngan medik la. aku tak paham. seriously. kenapa perlu cakap budak medik sombong? bukan kitorang yang sombong tapi korang yang buatkan diri korang rasa rendah diri. aku senyum je kat mane2 pempuan lain kos yang aku jumpe tapi diorang takde pon senyum balik. maybe sebab tak puas hati selalu berebut bas.

kalau pasal bas nak tarik muka,then kau beli la bas satu khas untuk kos kau tu. settle.

emosi pulak aku pagi2 buta ni.

adiossss. sayonara.

22 comments:

  1. Salam. Tumpang tanya erk. Jgn marah. Mcm mana akak boleh dpt medic dkt Unisza tu ? Saya bdk Palam, dah nak masuk 2nd sem pun. Straight to the point, pointer akk berapa ? Bukan apa, saya nak tau jgk, nak target sambung degree nanti. Saya ni adalah hasrat terpendam nak ambik dentist. Agak2, berapa erk pointer nak lepas ? Selain 4rata tu... Please jawab...

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikumusalam.hahaha.jangan bimbang dik.emksi akak dah stabil.dah tak marah2 dah. :)
    Akak buat rayuan sbenarnya. Sebab kalau ikutkan upu akak dapat degree mlt kat palam tu tp akak buat rayuan lepas tu. Syukur duduk x sampai 2 minggu dpt offer masuk unisza buat medik.
    Pointer akak ikut uitm 3.85. Kalau ikut upu 3.89.
    Kalau critical course ni mostly nak 3.8 ke atas. Even dalam medic unisza batch akak ni paling rendah 3.89 setahu akak.
    Adik jgn bimbang. Sebab pointer palam x sama ngan matrik. Tumpukan kat 3 subjek termasuk math in shaa Allah keluar result upu terbaik.kalau ikut result uitm mmg rendah sebab include semua.

    ReplyDelete
  3. Wah, tinggi tu ! Ohohoho. Insya-Allah, pesanan itu akan selalu dilaksanakan. Buat rayuan dkt mana tu ? Upu ? Terima kasih sebab sudi berkongsi :) Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat rayuan direct ke unisza. Sbb parents suruh masuk situ. Hihi. Kalau upu susah sikit.in shaa Allah adik akan dpt a better result than me :')

      Delete
    2. Owh, ingatkan dkt upu, ok. Thanks ye kak. Hehe. Nanti kalau ada kemusykilan boleh le rujuk lagi ye. :) Insya-Allah.

      Delete
    3. Boleh boleh boleh.tanye je.kalau akak bace komen,akak balas. :)

      Delete
  4. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Salam akak. Kat palam dia akan ajar daripada mula ke? Ke sambungan je dari spm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumusalam.mostly ajar same macam yang kite belajar time spm cuma ada tambah2 sikit je. upgrade version la kire. hihi
      ggodluck!

      Delete
  6. Akak.. nak tanya.. kalau lelaki batch akak pointer diaorg from asasi dulu paling rndah berapa eh? Kalau 3.78 ada x? Akak dulu mohon x pharmacist? Mmg x dpt jugak or x mohon? Saya pointer 3.78 and lelaki... mcm minat gigi atau farmasis.. tp saingan tinggi lah kak :'/

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak dik!
      akak tak tahu la. sebab tak tanya pon pasal result budak2 laki kelas akak dulu.
      akak tak mohon pharmacist sebab bapak tak minat chemistry. hahaha. mintak medik ngan mlt je.
      cuba try tengok blog budak2 student farmasi atau dentist. diorang lebih tahu pasal result batch diorang. :)

      goodluck! :D

      Delete
  7. salam kak! nak tanya nie...saya apply kat upu sume medic tp tak dpt apa2 pun..:( klu nk buat rayuan xde medic plak..huhu...saya ada hantar surat rayuan kat unisza..direct ke dean..rasa2 blh dpt ke kak? pointer sy 3.70..muet band 4..tp ada kwn sy yg pointer kurang tp dpt medic..sorry kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumusalam.

      Allah dik. akak pon tak boleh nak cakap dapat ke tak sebab akak pon student je. Akak pon dapat masuk medic unisza pon sebab rayuan. huhu. so akak hanya boleh pesan doa banyak2. suruh mak ayah doa sekali. doa mak ayah kan doa paling mujarab? :)

      pasal pointer plak,tak boleh nak kata apa. akak dulu pon macam tu. ada kawan result rendah dari akak tapi dapat medik. akak ni kena buat rayuan. tapi tu rezeki dia,kita kena redha,ye dik?

      goodluck! doa banyak2 tau. :D

      Delete
  8. Akak, mohon unisza ada interview ke? And nanti ada fasa ke-2 , boleh letak tak medik unisza sbb haritu xmohon medic unisza

    ReplyDelete
    Replies
    1. time akak dulu takde interview pon tapi tak silap tahun ni dah start ada interview. fasa 2 boleh lagi ubah pilihan. tapi kalau pilihan 1-4 letak uni apex tak boleh tukar dah. so boleh tukar pilihan 5-8 je la

      Delete
  9. Assalamualaikum akak. Sy suka baca blog akak. I hope that I can be like you, a doctor to be. Pray for me akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumusalam. Eh malu la plak blog mengarut je ni dik. Yang baik tu ambik lah.mana yang buruk buang jauh jauh jangan pandang pon ye. You dont have to be like me. You can be better than me!! In syaa Allah :)

      Delete
  10. Assalamualaikum kak aziena.. boleh saya tahu mcm mana akak buat rayuan tu? Surat ke? direct kepada dean fakulti perubatan? Mcm mana? Bagi panduan boleh? Kalau x keberatan, boleh akak email saya x? muhd_danial29@yahoo.com thank you kak :)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum akak, saya pun nak tau cara buat surat rayuan tu. Akak boleh tak tolong email tips tips and details penting ke email saya izzatikz97@yahoo.com terima kasih akak

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum akak, saya pun nak tau cara buat surat rayuan tu. Akak boleh tak tolong email tips tips and details penting ke email saya izzatikz97@yahoo.com terima kasih akak

    ReplyDelete
  13. Akak saya nk jgk tau cara buat surat rayuan tu...blh x antr kat email saya wan86265@gmail.com

    ReplyDelete

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^