nuffnang ad

Thursday, 8 May 2014

Majlis perkahwinan kak long.

Assalamualaikum.

ok,macam biasa,bab tajuk azie memang fail. traight to the point tak reti nak buat ayat bunga-bunga. So al-kisahnya, 2 Mei 2014 selamatlah berlangsungnya majlis akad nikah antara kaklong azie dengan abang pian(sounds weird panggil abang -,-) yeayyy!

Sebenarnya,ikut perancangan nak buat majlis pertunangan duu lepas isyak,then baru buat majlis akad nikah,but then, tok kadi dah tunggu lama baru pihak lelaki sampai so, sampai2 je terus buat akad nikah. Takde tunang-tunang. Kelam kabut la sikit. Sikit je la. Yela,sebab ingat nak buat tunang dulu baru akad nikah. Mak azie nak buat camtu. Kalau azie,kawen je terus. Muahahah.

caption dia, pengantin-lelaki-yang-baru-sampai-terus-bersila-depan-tok-kadi 

After maghrib,mak andam datang rumah makeupkan kaklong azie and after isyak tu dah kira siap semua la,pakai baju lawa-lawa sekali dengan azie lawanye haa. hahah. (Part angkat bakul masuk sendiri memang aku suke)

pengantin with le' adik~

pengantin with le' mak sedara 

Disebabkan lama sangat tunggu pengantin lelaki,so we all adik-adik ni buat kerja yang agak vongok la sikit. Nak bagi lembut sebut vongok,nak kasar, bongok. Kitorang ada buat drama sebabak, dua babak, tiga babak dibintangi oleh azie,aqeel(adik) and le' kak cik a.k.a asyrani.

Tajuk drama: Lakimu, lakiku jua.

aqeel: sudikah dikau mengahwiniku?
azieni: hah? yes! i do! (terpaku,ter-excited plus tergedik) . 

asyrani: sudah lama saya berkenan dengan awak. terimalah lamaran saya ini.
aqeel: saya dah kawen. tapi dah tanye tu,bolehlah.

azieni: sob sob. sampai hati abang buat saya macam ni. abang menduakan saya!
aqeel: sabar. sabar. dapat payung mas nanti.

asyrani: huh! dah kawen rupenye! ingatkan single. menyesal mintak kawen.
aqeel: hehe. terlajak perahu boleh diundur,terlajak kawen tak baik cerai.

THE END..

time majlis akad nikah tu semua buat sendiri. Dari baju pengantin,pelamin,gubahan hantaran,gubahan bouquet,mini photobooth sampailah makanan semua buat sendiri.Jimat budget. muehehe.

me and adik.


haha! gambar ni takleh blah. first time azie tengok macam abang tengah ambik gambar hantu.

anak sepupu yang kiut miut tomey tomey~

tadaaa~~ pelamin!



lastly
:
:
:
:
:
V

"will you marry me?"

No comments:

Post a Comment

hai abang,kakak,adik yang ensem dan gorgeous. komen jangan tak komen ! ^_^