nuffnang ad

Wednesday, 28 November 2012

Harimau Malaya kembali mengaum !

Assalamualaikum.


azie rasa itu berkemungkinan jadi tajuk akhbar untuk esok, sebab malam tadi, Malaysia telah membenamkan Laos dengan 4-1 ! tajuk tempoh hari Harimau Malaya Menguap,kan? tapi malam ni,harimau dah kembali mengaum dan harap2 ngauman ini tak berhenti setakat ni je. Tolong. Tolong jangan kecewakan rakyat Malaysia.

keputusan

Penjaring gol :

Malaysia : 1) Safiq Rahim (15')
                2) Safee Sali (66')
                3) Wan Zack Haikal (75')
                4) Khyril Muhaimeen (79')

Laos: 1) Khonesavanh (39')



Walaupun pada separuh masa pertama tu,azie rasa geram giler sebab Malaysia macam nampak lembik je,tak mampu nak dapat lebih daripada 1 gol,tapi nasib baik separuh masa kedua tu, Malaysia mampu sumbatkan gol demi gol. Maybe diorang dah sedar,cara permainan diorang tu buatkan peminat rasa geram ya amat, hamik kau, terus sumbat 3 gol time separuh masa kedua. ;) 


kedudukan Malaysia

Harap2 Malaysia akan dapat tingkatkan gaya permainan tu pada hari Sabtu ni untuk lawan Indon. Sedih lah. Azie tak boleh nak tengok perlawanan pnting tu sebab pukul 10:30 malam tu, dah nak balik ke UiTM P.Alam. :'( Kan best,kalau dalam bas tu, boleh tengok perlawanan tu. hurmm.

Buat siapa2 yang nak mengikuti perkembangan Piala Suzuki ni, boleh pegi kat Wikipedia ni.



p/s: kalau si nazmi ada, azie rasa malaysia mampu sumbat lagi banyak gol. Walaupun muda,berbakat.

Sunday, 25 November 2012

Cara study TIP TOP .

Assalamualaikum.

haaaa. Nampak tak tajuk tu? nampak? Alhamdulillah,anda belum rabun. Ok, petang tadi tah kenapa tetibe rajin nak blajar walaupun sem 2 start 3/12 nanti. Baru belek 3,4 m/s , tapi kira rajinlah tu kan? kan? azie ni bukan budak genius macam sesetengah orang tu. Mai kelas,tido. time tutor pon tido. Tapi bile dapat result, perghh. Kalah result orang yang bersengkang mata tak tido. T_T Punye la geliga otak dye. Jeles. Sangat-sangat.

Ok,back to topic. Cara study TIP TOP. tip top bagi siapa? bagi azie. Mungkin bagi orang lain, tak berapa nak bagus ataupun tak sesuai ngan cara diorang. Tapi,lain orang lain caranya,kan? So,here we go!

1) Study bila ada mood

azie memang tak akan study kalau tak ade mood. Sebab kalau takde mood,sume benda jadi tak kena. Kucing pon,kalau takde mood,diorang taknak makan,kan? *tetibe kucing terbabit* Study bila betul2 ada mood. Kalau azie,mood untuk study tu ade time malam. Dalam pukul 10 lebey tu mood datang dengan lenggang lenggoknya. Time tu lah,azie study. Time len,kebanyakannya,azie tido. Sampai housemate gelar azie 'sleeping beuty'. -,- Jadi,time mood untuk study tu ade,sila lah study dengan tekunnya,wahai kawan2 ku. :)

p/s: azie biasanya akan main game atau online sampai lah puas. Pastu,baru lah hati ni rase bersalah sebab tak sentuh buku. 
       Then,time tu mood nak study tu tetibe datang. hihi. so dad, u should let me play games. :)

lepas puas online or main games, baru study. that's soooooo azieni anak asari. :)
2)Pastikan perut tak lapar

Dah kenapa perut pon terbabit ni azie oiii ? nak belajar guna otak,bukan perut. hoi cik kak,cik abang.
Memang la belajar pakai otak,tapi kalau perut tu dah lapar,dah bunyi kriuk kriuk tu berselang seli dengan
dangdut, otak pon terganggu same. Tambah2 pulak, asyik duk terendap2 tengok dapur. Pastu pikir, 'makanan apa ek ade atas meja tu? kalu meggi plus telur rebus kan sodappp.' Jadi, sebelum belajar tu, sila pastikan perut korang tu penuhhhhh dengan makanan. Ataupun beli makanan ,pastu letak tepi.Sambil stusy,sambil makan.Tapi jangan lah beli makanan ringan. Beli lah kacang ke,roti ke.Gula2 pon boleh. Makanan ringan tu kurangkan,tak baik untuk kesihatan. :)

tapi jangan jadi macam minah salleh ni ye. kita nak study,bukan nak buat pesta makan. 
3)Nota berwarna-warni


Lepastu,nota yang anda *skema gilosss ayat* buat tu, biar la warna-warni. Barulah hati pon rasa riang je nak tengok nota tu. Sikit2,nak tengok nota. Kan bagus tu? sejuk hati mak korang tengok anak dia rajin baca nota. Tapi AWAS, jangan terlalu berwarna-warni.  Sebab nanti,mata tu berpinar tau dak? nak2 kalau guna highlight yang warna florescent tu. Silap haribulan, juling mata kes tengok nota tu. takmo takmo takmo. Kalau azie,ringkas je. Guna kertas warna-warni TAPI pen hitam dan biru je. 


beli kertas warna lembut camni.jangan warna2 terang. sakit mata tau nanti nak baca. 

Ok lah. Setakat tu je la kot yang azie boleh kongsi harini. Harap2 berguna lah ye. I have to study harder for sem 2. Please pray for me. And for Gaza too. :')


Saturday, 24 November 2012

Follower yang ke-100 !

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, skang follower dah capai 100 orang. Ye,tahu. Memang sikit. kau orang jangan la nak bandingkan follower azie ngan follower fatin liyana,hanis zalikha,yuyu zulaikha tu. Diorang tu dah konpem2 blogger hebattttt . -,-

Lagipon,azie baru start berblogging. First post 28/9/2012. Tajuk newbie tu. Dari yang sikit2 ni lah jadi banyak,ye dak? :)

Follower azie yang ke-100 ni ialah Niena Sofea.

haaa. tu dia niena sofea. azie da bulatkan warna ijau. knape ijau? suke ati. :p

Alang2 tu,meh lah nak bagi review sikit. hiks3


haaa. Tu header cik blogger. Dah nampak kan ke'pink'an header tu? and azie rase semua dah boleh agak the theme for her whole blog warna apa,kan? anak mak kiah,mak eton,mak zainab ni kan sume pandai2. :)

Blogger ni dah kira famous sbenarnya,tak macam azie. Akak niena ni pernah ada follower 1k lebey tapi disebabkan ada masalah sikit,follower dia jadi 400 lebey je skang. Sedey betul. Ye lah. Penat2 kumpul follower,tetibe hilang macam tu je. Tapi takpe kak niena. Pasni kumpul balik,ok? ^^!

hah! lagi satu. sape2 yang memang sukeeeeeee join Giveaway, memang WAJIB terjah blog kak niena sebab masuk je blog kak niena, engkorang akan nampak besarrrrrrr punye segmen GA. banyak gilosssss ok. sila join! :)




Thursday, 22 November 2012

"GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran"

Assalamualaikum.

hai,annyeong,hello,salam sejahtera. apa lagi? 
ok,pada waktu petang yang hening dan damai  hari ini *mesti cg bm azie bangga ni,ayat bm A+++ punye* ,azie nak join satu lagi segmen GA oleh blogger buasirotak . hoi. jangan lah tanye azie kenapa nama blog tu lain macam,tu bukan blog azie pon. otak dia ade buasir kot,nak buat macam mana kan? 

ok,sebelum buasir blogger tu berjangkit kat otak azie yang bersih berkilat ni,azie nak tepek banner ni dulu.


dah habis tepek banner,nak letak entry kegemaran azie pulak,okayh~

entry kegemaran: 
http://buasirotak.blogspot.com/2012/04/lelaki-dan-wanita-sangat-berbeza.html

sebab:
sebab pertama opkos la sebab entry ni best! :D lepas bace entry ni,memang betul,tepat lagi jitu apa yang encik buasirotak tu cakap especially part apa yang wanita mahu daripada lelaki. Memang betul pon,semua makhluk atas bumi yang bernama wanita, termasuklah mak jemah, mak limah, mak nyah,pondan  dan segala mak2 lagi,semua nak bf diorang Bersifat romantik, sentiasa mengambil berat dan caring even pada benda2 yg kecil dan remeh. Azie ambik satu point je,tapi sbenarnya semua 12 point tu. wanita kan tamak bin haloba. *asal azie cakap macam azie ni lelaki, aiyoyo amma appa dey tambi,nak capati! *


p/s: encik buasirotak yang ensem, sila bagi pend 16 G kat saya,kalau nak idup. :) *kidding! :p*

Wednesday, 21 November 2012

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

Assalamualaikum.

aiyoyo. bosan sungguh harini. dah makan,siap sendawa *burrppp* , rase nak tido plak. (calon menantu paling ngetopp) Sebelum tido,jenguk blog jap,pastu tetibe tergerak hati nak join satu GA ni. hihi. Kali ni nak join segmen belognanabyte pulak.




nak join jugak? jom tengok syarat2 yang tuan blogger ni tetapkan. senang je,dun wori bebeh! :)


1) FOLLOW DAN LIKE FANPAGE GIRL ON THE SLOPE 

 2) BUAT ENTRY BERTAJUK: 1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

 3) SILA LETAK BANNER DI ATAS DI DALAM ENTRY ANDA 

4) TAGGING RAKAN JIKA ANDA MAHU. DIGALAKKAN TAG (maklumkan pada rakan tag)

 5) LETAK LINK ENTRY DAN FB ANDA DI RUANGAN KOMEN DIBAWAH (untuk semakan) 

6) PEMENANG AKAN DIPILIH SECARA RAWAK. 

7) PEMENANG AKAN DIHUBUNGI MELALUI BLOG PEMENANG ATAU INBOX FB PEMENANG 

8) JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN, SILA HUBUNGI SAYA DI INBOX FANPAGE GIRL ON THE SLOPE.


haaa, korang sume dah tengok syarat2nya. gampang,kan teman2? :) skang,tengok hadiahnye plak.



ok,skang azie nak tag beberapa blogger :


  1. cikumi armena
  2. issam
  3. haruro-hana
harap2, dapat la hadiah to4 tu ya. kah3. amiinn~

Thursday, 15 November 2012

Jalan-jalan ke Pasar Payang


Assalamualaikum.

Alahai tajukkkk. Taktau nak letak tajuk ape sbenarnya.Eheh. Takde la jalan2 sangat pon sbenarnya sebab just teman mak pergi Pasar Payang je pon. Azie ni jenis yang tak suke keluar umah. Kawan ngan katak je kat umah tu,duduk sekali bawah tempurung. *ok,aku melalut* .Tapi taktau lah angin bayu laut ke bayu darat yang masuk dalam badan azie aritu,tetibe rase nak join mak and adik pergi Pasar Payang. Mak nak pergi  beli bunga 7 jenis tu sebab ada customer nak buat package bakal pengantin. *mak azie ade buka spa kecil2 kat umah. J*

Hari tu ,kitorang pergi naik bot penambang sebab sekarang musim cuti,jadi ramai la pelancong mai nananana…teganu kiteee~ memang sesak r,nak parking pon susah,so solutionnya,naik bot. Azie walopon duduk kat teganu ni 18 taun,tapi ni baru second time naik bot.huhu. sadis betul. Tambang bot ni murah gilosss tau. Mak+azie+adik umo 10 taun = RM 2.50 je. Murah tak murah?  

bot nelayan,bot,nelayan,pantai,sungai
eh eh eh. azie tak naik bot ni okay.mau karam nanti bot ni kalau ramai2 naik. ni  bot nelayan.


bot ,amoi cantik,
haa. azie naik bot yang wane kuning tu lah.sori amoi. u jadi model tambahan i.nanti wa kasi angpau sama lu,ok?


kedai makan,pasar payang,jeti
pemandangan dari bot 


Turun je dari bot,terus nampak Pasar Payang. Takyah sibuk2 nak cari parking.silap parking,nanti dapat pulak surat cinta dari abang polis ensem.haritu pon,ramai kot abang2 n pakcik2 polis ronda2 sambil tunggu orang yang buat salah. Nak bagi surat cinta lettew~

Kat Pasar Payang tu,ramai gilosss orang. Kebanyakannye,bukan orang teganu la. Pelancong luar. Dalam sesak2 nak keluar dari Pasar Payang tu,tetibe ternampak kuih fevret azie. Kuih bepang. Kuih tradisional teganu.Haaaa. Kenal tak kuih bepang? Rasa dia sedap! Tapi agak manis untuk orang yang tak suke manis. Ni haaaa :-

bepang, kuih tradisional melayu
maafkan patik.jari patik terselit disitu. tumpang glamer,katanye.

 Lepas pergi Pasar Payang beli bunga tu,kitorang pergi kedai kain pulak. Name ape ntah kedai tu. Kedai Maideen kalau tak silap. Pegi nak beli kain belacu, tapi tetibe bile ternampak kain hitam,azie terus mintak kat mak beli kain hitam tu nak buat jubah. Hihi. Nak pergi kelas . senang,kalau bangun lambat,tak payah nak gosok2 bagai kan? Sarung je .*niat tak baik,mohon jangan amal*


Azie memang sengaja beli plain hitam sebab cadangnya nak buat jubah simple je. Kat depan jubah,nak letak lace wane hijau. Tengok lah macam mane nanti . lepas mak azie siap jahit,azie upload~

ok,tu jelah cerita untuk harini. k,bye~

Tuesday, 13 November 2012

Wordless Wednesday

ok. harini takde nak cakap banyak. asyik azie je cakap,meh kite suruh gambar plak bercakap. :)



dari kiri : mak,abah,and budak paling cantik  poyo.



peace ! azie pakse abah buat peace,tapi dye taknak buat. takut hilang ke'macho'an beliau,mungkin?




dari kiri : azie,tok yang kusayang ! <3
yang ni pon azie pakse tok azie buat peace. hengkau tengok tangan tok azie. tengah buat peace beb. mael lambong pon sorok muka tengok peace unik tok azie~


aucakkk ! ni gambar sape ntah suh tepek sekali. azie kesian, makanya,azie tolong tepek. btw, manusia ni tak pakai spek pon,saje menggedik pakai spek ayahnya. ;)



yang ni,takde keja. saja menggatal nak post gambar cincin kahwin azie mak. azie pakai time raya haji aritu,tapi tak pulang2 kan lagi. hehe


amacam? bijak tak ? gambar boleh bercakap kauuuuu~

Monday, 12 November 2012

"Segmen:Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah"

kali ni join segmen by Liyana Syafiqah ! :

p/s: kalau siapa2,nak join jugak,click nama blogger tu ea. senang,kan? :)



syarat-syarat:

1.buat entry bertajuk "Segmen:Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah"
2.Letakkan banner di entry anda..
3.Follow blog Liyana Syafiqah..
4.Link kan entry anda di komen...

senang kan? tak payah nak tag2 orang pon. cume follow,letak banner,hantar link,done. tak sampai sepuloh minit pon kannnnn.

Sunday, 11 November 2012

" Saya join GA 2012 Nurul Yui "

Assalamualaikum.

ok,kali ni azie nak join GA dari blogger Nurul Yui pulak. :) kalau nak join,boleh click nama blogger tu tadi ya.




Syarat-syarat yang wajib dipatuhi :

1) Buat entry dengan tajuk " Saya join GA 2012 Nurul Yui "
done!
2) Jangan lupa letakkan banner kat atas dan linkkan
dalam entry tersebut
done!
3) Boleh gunakan blog personal atau blog join sana sini
done!
4) Tinggalkan link entry tersebut pada komen entry ini
{ link blog sahaja TIDAK diterima }
done!
5) Lengkapkan ayat ini dalam entry anda
Saya join GA 2012 Nurul Yui kerana ___________
{ perlu lebih dari 10 patah perkataan }

Saya join GA @)!@ Nurul Yui sebab azie ni kan blogger baru,jadi nak tambah lah kenalan yang cinonet tu. nak bagi banyak sket. hehe. untung2 dapat kenalan baru,dapat pulak hadiah . kalau bertuah laa. tak ke untung tu? tak payah bayar pape pon,kan? free of charge,mak jemah oiiii. :)


amacam? mudah je kan syarat2 yang blogger ni buat. heee. makin berkobar-kobar hati nak join. 

eh eh. lupe nak letak hadiahnye. ni haaaaa.

Hadiah- hadiahnya :

1) Topup/bankin melalui CIMB RM 30
2) 5 hadiah saguhati berupa barangan craft
dari Nurul Yui Collection

skang cakap kat azie,ohsem tak ohsem hadiah nya? *cakap tak,azie ketuk kepala gune sudu!*

Saturday, 10 November 2012

"Segmen cuti-cuti by erny"

ok. kali ni nak join segmen erny pulak. :) sambil join segmen,boley BW. alang2 tu,tambah followers,ye dak? hihi.



hadiah2 untuk segmen ni menarik sangat2 okayyyy. tergoda sekejap. auwwww.


Hadiah-hadiah yang bakal anda miliki:
1. Dress
2. T-shirt Muslimah & Homemade Chocolate
3. Top-up RM10
4. Skirt & Muslimah Blouse
5. T-shirt Soulmate & 1box mini calender (100 pcs)
6. Rings
7. Sehelai selendang kasih

jadi,kepada siapa2 yang nak join tu boleh lah pergi ke blog erny ni. click nama erny kat atas tadi,k ?

Thursday, 8 November 2012

azieni asari VS rokok !

Assalamualaikum.

Hai semua ! Azie nak tanye la kan,siapa tak suka orang hisap rokok? Azie ni memang pantang kalau tengah makan2 kat kedai/warung, tetibe datang sekumpulan laki ataupun pakcik pastu hisap rokok lepastu hembus kuat2 sambil buat asap bulat. hai brader? mintak gaduh ke?

haaaa. ni lah asap bulat yang azie maksudkan tu kalau korang2 nak tau. rase nak lempang je. -,-


Wahai kaum lelaki sekalian *dan juga wanita yang hisap rokok* ,anda semua tahukah, tanpa anda sedar,anda dah jadi penjenayah? eh eh. aku hisap rokok je, cane boleh jadi penjenayah? hello! ya,betul kau hisap rokok je. Tapi masalahnya, orang sekitar kau yang sedut asap rokok lebih banyak daripada kau. Kau sedut sikit,pastu kau hembus. Yang lain2 tu ? anak2 kau, isteri kau,kawan2 kau lah yang sedut. lepas tu dapat penyakit. Puncanya dari siapa? ye,betul . engkau. bijakkkk. :)

**nak tau lebih lanjut pasal kesan rokok,click sini
Ni lah situasi yang azie maksudkan tadi. Tengok. Baby yang tak bersalah pon kena.  Ada faham smoker?



Ok. Disebabkan azie ni memang ANTI PEROKOK *anti perokok,bukan anti rokok.rokok tak bersalah. :)* ,makanya azie telah membuat perjanjian dengan abah azie* ya,abah azie perokok* tahun lepas, sebelum trial SPM.

azie   : abahhhhh~ *dengan nada manja*
abah  : nak ape?
azie   :kalau kaknik(nickname kat umah) dapat 9A masa trial nanti,abah stop hisap rokok,eh?
abah  :9 ? kalau straight la. 
azie   : hah? 9 ? mampuih. (azie sume subjek ade 11 ==") .Tak boleh. 9 jugak!
abah  :ok lah.k lah.

abah azie pon setujulah,tapi malangnya, azie tak dapat 9A. sedih gilossss ok. azie kalah dengan rokok haremmmm tu ! 

TAPI !

azie tetap teruskan niat untuk paksa abah hisap rokok,so i make a deal one more time . kali ni,kalau result azie untuk first sem ni dapat 3.5 and above, abah kena brenti jugak . kau tau aku buat deal ngan bapak aku ni pukul brape? pukul 2 stengah pagi time study bio tau! *ok,nak tunjuk aku rajin study. hahaha. ok,poyo.sebenarnya,sebab esok exam.last min study*

HASILNYA !

Tadi, azie cek emel. Sebab orang sibuk duk pung pang pung pang cakap result dah ada. azie pon dengan nebesnye, login emel and........................ 1 unread email. Zapppppp! rasa macam nak terhenti jantung. Lepas tu,bukak2 and................................................Alhamdulillah.

Azie dapat above 3.5 (tak boley bagitau tepat.hihi) !! Ya Allah. syukur sangat2! Tak sabar gila rasa sekarang ni. Kalau ikutkan hati,nak aje Azie ketuk pintu bilik mak ayah sekarang lalu cakap, "Abah,mane rokok? kaknik nak bakar! kita bakor jeeeee " ehhehehehe

Rokok, aku dah kalahkan kau ! nyah kau dari keluarga Asari ! wacchaaa! *bagi high kick sekali,2 kali*


tengok tu, gambar jenazah lagi. tak takut ke? 


'Topup FREE by Apih'

Assalamualaikum.

Ahah! siapa apih tu? pakwe azie kah? abang kah? adik kah? atau.........atuk? *atuk nak bagi topup uolss. kelassss gituu.* .hehe. jawapannya BUKAN. apih ni salah sorang blogger yang baru aku kenal 2,3 minit tadi. :) apih ada buat satu GA and aku decide nak join lepas terbaca adiah yang ohsem itu! adiahnye sangat menggoda dahku pada petang yang hening ni.* ayat bm derrr.*

Ok lah,daripada aku melalut lagi panjangggggggggg, aku nak tepek banner si apih ni dulu. karang tak menang pulak. ;)

hangpa semua nampak tak smiley tu? aku pon tengah senyum cantu skang. :D

~sila nyatakan jenis prabayar yg anda guna..digi ke,maxis ke,celcom ke..atau lain2
azie guna celcom !

~nyatakan kenapa anda nk sgt topup nih?? 
:: result sem 1 esok. jadi sebagai classmates dan housemates yang baik,mestilah saya nak tanya dan berkongsi result ngan diorang2 tu sume. makanya! kerja2 *kerja ke?* ini memerlukan apa ? topup! ya,betul. topup. :D
:: sebab lain, sesungguhnya lah ye, baki kredit ye super duper zero! RM 0.00 ! sangat papa kedana azie pada waktu ini. dah lah kucing takde. *eh,takde ketan. eh eh?*  sedih kan dahku,incik apih? sob sob sob.

Wednesday, 7 November 2012

My first doodle ! :D

Assalamualaikum.

alahai. Laparnya. Eh,korang ada makanan tak? post kat azie,boleh? boleh? *kenyit2 mata sambil buat muka mintak penampar* Cop! Cococolla ! Tajuk lain,intro lain? kau dah mengarut ni,azie ! eh,ape aku kesah? blog aku,suke ati aku r. debushhhh,kena tumbuk. sekian.

Ok,sebenarnya tadi time blogwalking,ade terjumpa satu doodle ni. ya Allah,cantiknya! Terus rasa jeles ngan blogger tu sebab dapat buat doodle kiut miut cenggitu. sobs. sobs. *sretttt.lap hingus* .Makanya! azie pon godek2 blog tu,and then,terjumpa tutorial yang blogger tu buat! Fullamak! Ade chance ni nak buat doodle sendiri and tunjuk talent. Ecehhhh. berangan tinggi . hehe. 

Lepas tu, cepat2 azie save tutorial and kurungkan diri dalam bilik sekangkang kera ni. gigih nak buat doodle uolss. :) And so, jeng jeng jeng. Here is the result ~

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V

haaaa. acane? cantik kah? hudoh kah? kalau cantik,azie bagi lolipop yang azie tgh makan ni. hihi.

Tuesday, 6 November 2012

Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana

Assalamualaikum.


2 followers. *ye,azie tau ciput ya amat.sebab tu join segmen ni. T_T



Friday, 2 November 2012

Wahai cuti~


Assalamualaikum.

Perghh. tajuk macam tajuk lagu je. hikhok. -

Sape tengah cuti skang ni,angkat hidung cepat! *sape yang buat btul2,bagus :D*
best ke cuti? Well,dulu aku rasa best. Ye lah, cuti beb! Bapak best! Bangun pagi waktu TENGAHARI. Pulak tu payah gi kelas. Lagiiiiiii heaven! Lagi-lagi budak palam macam aku ni. Perghhh. Best oiii. Tak payah susah2 nak daki tangga yang konon2 nak lawan tangge batu caves tu haa. 


   haaa. ni ha,tangga tu. :p

Tapi kan, skang ni aku rase boring tahap dewa tau. Dewa pon tak boring tahap aku ni. =="

Kau tengok ni kronologi *betul ke bende ni namenye?lantak,ade aku kesah?* hidup aku time cuti.

bangun--->makan--->basuh pinggan( ye,tugas aku kat rumah ni basuh pinggan.ape,ingat aku biawak hidup ke kat umah ni?)---> golek2 depan tv--->tido--->online( makanan ruji aku :D) --->makan malam---> online lagi! ---> tido. 


habaq mai kat aku. bosan ke tak bosan? tiap2 hari aku duk ulang rutin ni. bapak bosan beb. so sape2 yang ade kerja kosong tu,bagi la kat aku. kan best,kalau kite tidur pon dapat duit. keluar taik mate setitik,toingg jatuh seringgit dari langit. haaaaa. kan best? kan? kan? 

eh,kalau orang lain cuti. diorang buat ape ek? aku nakkkkkkkkk sangat tau. ade ke sespesies ngan aku?