nuffnang ad

Tuesday, 22 January 2013

11 weeks more.

Assalamualaikum.

Tak sangka,dah lama azie study kat UiTM Palam ni. Azie masuk sini start 2 Jun 2012. Dan In shaa Allah akan habis 12 April nanti. Ya Allah. Rasa kejap sangat.

Dulu2, lepas dapat result UPU, azie agak kecewa sikit sebenarnya. Deep in my heart, i hope i got course math kat UPSI(azie suke math) tapi Allah Maha Besar, azie dapat course Asasi Sains ni. I can see that my dad was so happy that time. Azie macam.... 'ok,dapat sains.tak dapat math. sedih. '

Lepas tu, dengar pulak orang cakap yang puncak alam ni kat kawasan pedalaman sikit. Hoi kau. Lagi lah azie tak hingin nak pergi asasi ni. Pernah jugak azie terpikir nak tolak asasi sains and pilih matrikulasi melaka sebab ada kawan kat sana. Yes. Sebab ada kawan. Tapi bila pikir2 balik, my dad wants me to be a doctor and i should fulfill his request,right? he's my father anyway. :')

And so, azie pergi jugak UiTM Palam ni. And......it's turned out that i love this place so much! ^_^ Kita hanya mampu merancang,tapi Allah yang menentukannya. Sesungguhnya, apa2 yang Allah rancangkan itulah yang terbaik. Mungkin kalau azie degil pilih matrik melaka, azie tak akan jumpa housemates and classmates yang ohsem2 ni. kan?

Pejam celik,pejam celik, tinggal 11 minggu lagi azie akan habis asasi. Kejap je rasa. Rasa macam baru je sampai sini semalam. Macam baru semalam je isi borang daftar. Macam baru semalam je takut2 nak pinjam iron dengan housemate. Macam baru semalam je jumpa classmates baru. Macam2 lagi lah yang barunye.

Me with my classmates and lecturer.


lepas ni, mesti azie akan rindu

makan sama2 ngan housemate kat ruangtamu rumah

study kat bilik serbaguna pelajar bila ada gap

main basket ball versi rugby ngan kawan2

bagi makan ikan kat tasik tu

gaduh2 ngan classmate

karaoke ngan housemate dalam bilik

makan tomyam kat kafe raff

and lastly rindu tangga palam tu.



p/s: Esok azie ada test physics and math. Doakan azie supaya boleh jawab dengan tenang and dapat full marks. Amiin~ :')



Friday, 18 January 2013

Busiest week.

Assalamualaikum.

I don't know why but sometimes, being here, in Palam makes me feel so small. i mean, the other students are so so so clever,brilliant,intelligent and i looks like so stupid. i can't even understand what's going on in lecture hall while the others are nodding means that they understand what the lecturer said. Exam is coming but i have many chapters that i didn't cover yet!

so stress at this moment and so,here i am. tulis entry untuk melalut and speaking english yang tersangatlah hancusss. alah,macam lah ada lecturer bi nak betulkan grammar azie dalm blog ni,ye dak?

see. i'm a busy person. ingat nak update pasal trip ke skytrex but cancel. next  time, bila tak busy. :)




Friday, 4 January 2013

'' Segmen up follower dengan sepantas kilat II ''.

Assalamualaikum.

This time,azie nak join satu lagi segmen. Join segmen ni bertujuan untuk tingkatkan follower and kalau terjumpa blog2 yang best,kelakar dan guna ayat sempoi2 , azie akan letak dalam bloglist azie and baca bila blogger tu update.  Macam blog aujinz tu. :)

ni hah,bannernya~
' BELOM COBA, BELOM TAW ! '

salah satu syarat yang blogger anys nadhilah ni tetapkan. azie paling suka syarat ni! hee. :) boleh terjah blog ramai orang~

lepas korang follow blog dorang, korang post link entri korang pulak di blog mereka dan cakap lah korang dah follow mereka. so mereka akan follow anda kembali fair and square kan? saya follow awak, awak follow saya . perhatian ! ini adalah rule segmen untuk saling memberi support dan merapatkan hubungan antra geng2 blogger . jika anda tidak mahu, dia follow saya, saya follow dia kembali. tak payah la join k , nanti korang annoying pulak :) sory tapi kalau korang jenis baik hati . tunggu apa lagi ? hehe

tak rugi pon kalau join. :) nak join,klik banner okay.

Wednesday, 2 January 2013

Doodle freehair !

Assalamualaikum.

Huwarghhh. Mengantuk giler. Esok ada kuiz chem tapi bila buat latihan....erk.. otak jem! hafal equation jela. arap2 esok soklan senang2 je. Amiinn~

Dah habis hafal formula,tetiba tangan rasa gatal nak mendoodle. hihi. so nilah hasil doodle yang azie buat time orang lain tengah tidur bertemankan bantal busuk tak pernah basuh.

so, which colour is better? biru pink or pink ungu? 

p/s: cuba cari perbezaan doodle ni selain warna. lalallala~

hah! alang2 letak doodle yang azie buat ni kan,tetiba teringat doodle yang housemate azie buat. Dia suruh azie ajar, so azie ajar la. Tapi time tu azie tengah baca novel,so azie men-anaktiri-kan linda and just ajar gitu2 je.*tak senonoh punye perangai.muahahahha* tapi nasib baik linda ni jenis orang yang cepat tangkap apa yang azie ajar. Maka,inilah hasilnya..

Hamboihhh kau linda. Kemain ye rambut. Azie pon belum pandai lagi nak buat rambut gerbang2 macam tak shampoo setahun tu. Ni dah lawan tokey ni. >.<